Tankönyve mentette meg a haláltól a floridai egyetemistát

A Floridai állami egyetemen történt csütörtöki iskolai lövöldözést csak azért élte túl egy 21 éves hallgató, hogy a gyilkos golyót megállított a táskájában lévő könyve.

Jason Dreyfus feltehetően örökre a szívébe zárta a “nagy középkori gondolkodókat”, egészen pontosan John Wycliffe angol teológust, ugyanis a róla szóló könyv volt az, amelyikben megállt az a lövedék, amit az egyetemi lövöldöző rá lőtt ki. Myron May, az egyetemi egyik volt diákja három hallgató sebesített meg, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.

Dreyfus a Facebook-oldalán azt írta, a lövöldözéskor még nem is tűnt fel neki az eset, csak akkor vette észre, hogy majdnem meghalt, amikor három órával később otthonában észrevette a golyó ütötte lyukat a hátizsákján, és kinyitva látta, hogy az egyetemi könyvtárból mindössze pár perce kikölcsönzött tankönyvében állt meg a lövedék.

Elmondása szerint ő lett volna a lövöldöző első áldozata. Amikor megtalálta a golyót, azonnal a rendőrségre ment, hogy tanúvallomást tegyen, de előtte még több fényképet is készített az életét megmentő könyvről, és a táskájáról, amiket Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez