Kémet fogtak az Emírségekben

Az elmúlt időszakban egyre több állítólagos kémet taróztattak le az Egyesült Arab Emírségekben, szinte mindenki az arab ország katonai titkai és technológiái iránt érdeklődik.

Meglepően keveset közölnek az emírségi hatóságok arról, hogy kémkedés gyanújával kit és miért tartóztattak le pár nappal ezelőtt. Egy helyi lap kiderítette, hogy egy ázsiai diákról van szó.  “Külföldi országnak kémkedett, mégpedig katonai és rendőrségi titkokat szerzett meg és adott át.” – jelentette ki Ahmad al-Danhani a hírszerzés vezetője, de azt nem nevezte meg, hogy melyik országnak kémkedett az illető. Majd még hozzátette: “Kihasználta a kapcsolatait és a rendkívül magas pozícióját. Az egyik kikötővárosunkba dolgozott és már egy egész hálózatot készült felépíteni.”

Az elmúlt években nem ez az egyetlen kémügy az Egyesült Arab Emírségekben. Egyre több embert tartóztattak le ezzel a gyanúval és zártak börtönbe. 2013 januárjában egy iráni nőt hét év börtönre ítéltek, tavaly szeptembern pedig egy Pakisztánnak kémkedő férfinak szabtak ki hét éves börtönbüntetést.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez