Amerikai-angol mozifilm lesz a Dubajban bebörtönzött nő történetéből

Börtönbüntetése alatt Fatima Bin Mohamed könyv nélkül megtanulta a Koránt. Az első szurától az utolsóig. A története arra ösztönzött egy arab producert, hogy filmre vigye. Nem is akárkit: az énekes Layla Khailifot, aki anno a “Szerelmes Shakespeare” című mozi betétdalát énekelte. 

A kameruni Fatima Bin Mohamedet 2007-ben ítélték el, amiért hasist vitt be az Emírségekbe. Életfogytiglani büntetést kapott. De most márciusban mégis kiszabadult, miután kívülről megtanulta az iszlám egész szent könyvét. Dubajban ugyanis létezik egy projekt, amely szerint bárki kivívhatja a szabadlábra helyezését, ha bemagolja a Koránt.

A 7 Days című lap azt írja: a Canopus produkciós iroda most forgatókönyvírót keres a történethez, amelyből angol-amerikai filmet készítene. Már az engedélyek beszerzése is folyamatban van ahhoz, hogy az Emírségekben forgassanak. Fatimának pedig, akit korábban Noelle Shantelle-nek hívtak, bármilyen pozíciót felajánl a produkciónál, amelyik csak megtetszik neki. A nő egyébként 6 évet töltött a Korán megtanulásával a rácsok mögött, és most kész csatlakozni a filmesekhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez