Második feleség miatt lőtte le a férjét egy szaúdi nő

Szaúd-Arábiában lelőttek egy férfit, alig néhány nappal azután, hogy második feleséget vett magához. A tettes az első feleség volt, aki az új asszonyt sem kímélte: mindkettőjükre tüzet nyitott. A közös férj azonnal meghalt, a második feleséget életveszélyes állapotban vitték kórházba – jelentette az al Arabiya hírcsatorna. Szaúd-Arábiában törvényes a többnejűség. De volt ilyen eset máshol is.

Áprilisban már beszámoltunk egy hasonló történetről Ciszjordániából. Ott azért ragadott fegyvert az első feleség, mert a férje titokban, az ő tudta nélkül nősült újra. Fátylat öltött, hogy a férfi ne ismerje fel, és felült egy nabluszi buszra. Röviddel később a férj is felszállt az új asszonnyal: a régi ekkor lőtt. Az áldozat ott túlélte a lövést. A merénylőt őrizetbe vették. Az asszony azt kiabálta: “Meg kell ölnöm ezt az állatot. Rászolgált. Ez lesz a büntetése, amiért átvágott.”

Igaz, hogy az iszlámban négy felesége lehet egy férfinak, de a sarija azt nem engedi meg, hogy bárki is a felesége tudta nélkül nősüljön újra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez