Paul jósbabérjaira pályázik a focivébén Sahin, a teve

Emlékeznek még Paulra, az oberhauseni állatkert polipjára, “aki” rendre megjósolta, melyik csapat hagyja el győztesen a pályát a 2010-es vébén? Az állat egyszer sem tévedett a tippelésben: a német válogatott összes meccsének kimenetelét eltalálta, a sikereket éppúgy, mint azt, hogy elbukják a spanyolok elleni elődöntőt. Még azt is, hogy Spanyolország nyeri a németek nélkül rendezett döntőt.

Paul azonban még az előző vébé évében elpusztult. A dubajiak azonban azt állítják: megtalálták az utódját. Mégpedig Sahin, a sivatagi teve “személyében”. A jószág túlméretezett szempillája rebegtetésével már el is vállalta a feladatot. Tippelni fog a brazíliai világbajnokságon – adja hírül a Gulf News.

Paulnál a módszer a következő volt: a meccsek előtt leeresztettek a vízbe két, kagylókkal teli műanyag tartályt, rajtuk a mérkőző csapatok zászlójával. Amelyik tartályból elvette az eledelét a polip, az a csapat nyert. Sahin úgy fog jósolni, hogy egy labdát rúg a mérkőző országok zászlajával ellátott két háló egyikébe – írja a brit International Business Times. Csütörtőktől napi egy meccs lesz a jóstehetségének tárgya: elsőként a brazil-horvát nyitómérkőzés. Hajrá, Sahin!

{youtube}qtP8_GOPoaA{/youtube}

A dubaji tevének egyelőre még vannak vetélytársai: helyes pandakölykök készülnek Kínában, Szecsuánban a feladatra, és Nelly, a németországi elefánt is Paul babérjaira tör. Hogy ki lesz a polip utódja, hamarosan kiderül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez