Buddha szobrokat tört össze egy szaúdi diák Japánban

Egész Japánt sokkolta, amikor egy szaúdi diák hirtelen berontott Tokió legöregebb buddhista szentélybe és összetörte az ott található Buddha szobrokat. 

Az ANN japán hírügynökség szerint egyelőre nem ismeretes, hogy a szaúdi állampolgárságú diák miért tett tönkre négy Buddha szobrot a Senso-ji templomban, Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista templomában. A mellette lévő shinto szentélynek, az Asakusa kegyhelynek, sem kegyelmezett: az őrjöngő diák fogta a 300 éves szobrot és a földhöz vágta.

A jelenlévő japánokat valósággal sokkolta az eset és nem tudták megállítani a tomboló diákot. Az összetört 60 és 100 centiméter nagyságú, bronzba öntött Buddha szobrok mind fontos részei voltak a japán kulturális örökségnek. A japán rendőrség azonnal letartóztatta a fiatal férfit, aki bevallotta, hogy nem ez volt az első eset: más templomban is rendezett hasonló ámokfutást, ezért nyomozást indítottak ellene a hatóságokat.

Szaúd-Arábia elítélte az esetet, Rijád kijelentette, hogy minden szaúdi állampolgárnak kötelessége tiszteletben tartania más országok kulturális és vallási szokásait, mert csak így várható el, hogy a külföldiek is elfogadják a szaúdi szabályokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez