Sokezer pillangó költözik a Csodák kertjébe Dubajban

A Csodák kertje a világ legnagyobb virágoskertje. Összesen 45 millió virág nyílik benne 72 ezer négyzetméteren. Persze hogy nem csak ágyásokban: egyebek mellett szívek, csillagok, eszkimókunyhók és piramisok sorakoznak egymás mellett virágokból. Úgy egy hónap múlva pedig újabb attrakció nyílik benne: pillangóház (persze hogy a világ legnagyobbika), lepkemúzeummal.

A virágalakzatok folyamatosan változnak a Csodák kertjében: ha valaki kétszer megy oda, és vár mondjuk 3 hónapot a két vizit között, akkor egészen más formákat lát. Az attrakciót folyamatosan fejlesztik: az a cél, hogy ha teljesen készen lesz, évente 1 millióan látogassák. A következő látványosságot egy – másfél hónap múlva adják át.

Készítenek virágzászlót, virágórát is, de az új fázis fő attrakciója a pillangókert lesz. Sok ezer pillangóval. Négyezer négyzetméteren, kilenc, kupola alakú épületben. Ezek mindegyikét más-más színűre festették, és 24-24 fajtát költöztetnek beléjük, több trópusi országból. A pillangók különböző méretűek, formájúak és színűek, virágágyások fölött fognak röpködni a látogatók között – mondják az építők. Természetesen ez is “leg” lesz: a világ legnagyobb pillangóháza.

makett

“A látogatók megfigyelhetik a pillangók teljes életciklusát, tanúi lehetnek a csodálatos átalakulásuknak. Amelynek minden fázisát látni fogják” – nyilatkozta a Gulf News-nak a főigazgató. A körben elhelyezkedő kilenc kupola közepén pillangó alakú virágpark lesz, természetesen 3D-ben. Hat halastó is helyet kap benne, 10 féle színű és sokféle méretű díszponttyal: ezeket a látogatók kézből etethetik. És lesz lepkemúzeum is, sokezer fajta lepkével és más rovarokkal az egész világból.

csk3

csodák kertje2

csk6

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez