Őrületes vébé-dekorációk Szaúd-Arábiában

Mini stadionok otthon és a boltban, a kedvenc csapatok színeiben tündöklő karórák és karkötők a fekete fátyolos nőkön, a résztvevő országok zászlói a kocsikon. A szaúdi válogatott utóljára 20 évvel ezelőtt jutott ki a világbajnokságra, de ez a tény sem hűtheti le a vébé-lázat a királyságban. Az utcákon tombol a fociőrület, de a legbizarabb dolgok a négy fal között születnek.

Az egész nappalijából mini focistadiont varázsolt egy szaúdi férfi. Zöldre festette a padlót, és persze a fehér vonalakat meg a két kaput sem hagyta ki. A “gyepen” labda, és a “berendezés” részét képezik még a résztvevők logói és zászlói is. De nem sokkal marad le mögötte az a zöldséges sem, aki az üzletéből csinált stadiont. Igaz, ebben még a gyerekek sem játszhatnak, mert zöldségekből és gyümölcsökből van minden. A játékosok almák, a “nézők” pedig gyümölcsösláda lelátókon helyet foglaló narancsok és mangók.

A szaúdi utcákon a nők közül sokan annak az országnak a színeit viselik, amelyiknek szurkolnak, a taxikon a kedvenc csapatok zászlói, sokan a kezükben is hordják a lobogókat. De ez már nem olyan izgalmas, ezt bárki megengedheti magának. Ja igen. A legtöbb szaúdi az Arab News rögtönzött közvéleménykutatása szerint úgy gondolja, hogy Brazília, Argentína vagy Olaszország lesz az új világbajnok. Vagy ha mégsem, akkor Hollandia. Esetleg megint Spanyolország…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez