Kínai humanitárius segély Szíriának

Kína, Peking – Kína kétmillió dollár értékben nyújt humanitárius segélyt Szíriának – jelentette be a külügyminisztérium szóvivője Pekingben. Fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a kínai segély az ENSZ keretében érkezik majd a polgárháborúba sodródott országba.
Az ENSZ különmegbízottja, Valerie Amos jelezte, hogy előzetes megállapodásra jutott a szíriai hatóságokkal abban, hogy beengednek a harcok sújtotta területekre külföldi segélyszállítmányokat. Jelenleg Szíriában teljes tilalom van amerikai és nyugat-európai segélyszállítmányokra.
Kínát és Oroszországot viszont más szemmel nézik Damaszkuszban, hiszen ez a két állam megvétózta a Biztonsági Tanácsnak azt a határozatát, amely elítélte az Asszad rezsimet a vérengzésekért. Az ENSZ adatai szerint eddig több mint 8500 halottja van a polgárháborúnak Szíriában. Kína újra különmegbízottat küldött a térségbe, hogy ismertesse az álláspontját. A kínai diplomata Szaúd-Arábiába, Egyiptomba és Franciaországba látogat el. Múlt vasárnap a kínai külügyminisztérium közzétett egy hatpontos rendezési tervet, amely a polgárháborús helyzet felszámolását célozza Szíriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez