Női öngyilkos merénylő robbantott Libanonban

Egy nő robbantotta fel magát Bejrút külvárosában. A merényletben, az elkövetőn kívül, senki nem halt meg, s a sebesülteket kórházba szállították. Azonban a síita fegyveres szervezet, vagyis a Hezbollah, különösen aggódik amiatt, hogy most Irakkal párhuzamosan Libanonban is ismét kiújulnak a harcok a szunnita szélsőségesekkel.

Hatalmas robbanás rázta meg éjjel Libanon külvárosát, amikor működésbe lépett egy pokolgép. Később kiderült, hogy egy öngyilkos merényletről van szó, amelyet egy nő követett el. A robbanásban szerencsére egyelőre senki nem halt meg (mármint az elkövetőn kívül), de legalább húsz sebesültet ápolnak a kórházakban.

A robbanás a libanoni főváros egy síiták lakta részében történt, ahol – a helyi televízió szerint – az öngyilkos merénylő egy Mercedessel hajtott egy katonai ellenőrzőpontba. A szakértők szerint azonban a nő célpontja feltehetőleg a Hezbollah által uralt egyik városrész lett volna, de mivel a biztonsági erők tüzet nyitottak rá, ezért ott robbantotta fel magát. A közelben egy zsúfolt kávézó is volt, ahol a labdarúgó-világbajnokság esti mérkőzéseit kísérték figyelemmel a vendégek.

A Hezbollah azonnal megszólalt a merénylet után, amelynek vezetése egyértelműen a szunnita szélsőségeseket tette felelőssé a történtekért. “A szunnita terroristák, miután vesztésre állnak Szíriában, ezért menekülnek onnan a környező országokba, ahol folytatják azt, amit elkezdtek. Irak ennek issza a levét, s emiatt aggódik nagyon Jordánia és Libanon is. Mi azonban nem hagyjuk magunkat, s felkészültünk a fogadásukra.”

Libanonban alig néhány napja, pénteken követtek el legutóbb robbantásos merényletet. Akkor is egy ellenőrzőpontnál robbant pokolgép, amely egy rendőrt megölt, sok embert megsebesített.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez