A háziőrizetből megszökött kínai ügyvéd aggódik a családjáért

Kína, Peking – Csen Kuangcseng ügyvéd abból a pekingi kórházból adott interjút telefonon az RFI-nek, melyben azóta él, amióta elhagyta az USA nagykövetség épületét. A vak ügyvéddel együtt van a kórházban neje és két gyermeke. Édesanyja még mindig abban a faluban él, ahonnan az ügyvéd megszökött.
Unokaöccse börtönben azzal a váddal, hogy segített a szökésben. Bátyja állandó fenyegetések célpontja a szülőföldjén.  “Hatvan őr vigyázott rám azon az éjszakán, mégis sikerült a szökés! Az égiek vigyáztak rám, másképp nem sikerülhetett volna!”
“Most itt a kórházban sokkal jobb a helyzetem, szabadon telefonálhatok. De látogató nincs! A barátaimat nem engedik be. Az amerikai nagykövetség embereit sem. Csak egy orvos jöhet át a nagykövetségről, hogy megnézze a kórlapomat.”
“Beadtam az útlevélkérelmemet, és várom az útlevelet. Nem tudom, hogy hol tartunk. Az USA-ban mindenekelőtt pihenni szeretnék. Hét éve harcolok, fáradt vagyok. Pihenni és tanulni akarok Amerikában. Elvégre az információ korában élünk!”
“Mindenképp vissza szeretnék jönni Kínába. Folytatom a harcot. Az emberi jogok ügyével nem lehet leállni csak azért, mert azokat nem nyújtják át aranytálcán! A kínai hatóságok vissza kell, hogy engedjenek. Erről a két állam megállapodott. Remélem, hogy be is tartják a megállapodást”- nyilatkozta a francia közszolgálati rádiónak, az RFI-nek Csen Kuancseng ügyvéd egy pekingi kórházból telefonon.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez