Vádemelés Los Angelesben két kínai diák gyilkosainak ügyében

Egyesült Államok, Los Angeles – Kínában hatalmas felháborodást váltott ki, hogy április 11 – én két diákot a nyílt utcán lelőttek Los Angeles déli részén. Az egyetem azonnal 125 ezer dolláros díjat tűzött ki annak, aki nyomra vezeti a rendőrséget.

 

 A kínai szülők viszont azzal vádolják az egyetemet, hogy nem tett meg mindent a diákok biztonsága érdekében. A két kínai villamosmérnök hallgató hajnali egykor autózott a campus közelében, amikor két fiatal gengszter megtámadta őket. A lányt, aki az anyósülésen ült, fejbelőtték. A fiú menekülni próbált, de őt is lelőtték. Holttestét egy kapualjban találták meg.

 

A rendőrség pénteken fogta el a két gyanúsítottat, és már vádat is emeltek ellenük. Korábban is követtek el hasonló bűncselekményeket. A kínai közvéleményt azért foglalkoztatja rendkívüli mértékben az ügy, azért  számol be róla az Új Kína hírügynökség vezető helyen, mert több mint 160 ezer kínai diák tanul az amerikai egyetemeken, és a számuk rohamosan növekszik. Miután Kínában még érvényben van az egy család egy gyerek politika, így ilyenkor a kínai szülők minden reményüket elveszítik …

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez