7 lélegzetelállító fotó az éjszakai sivatagról

Nem homokvihar, nem végtelen dűnék. A sivatagot a sötét, áttetsző, millió csillagos ég öleli át Ibrahim Al-Awadi képein.

Az egyiptomi bloggernek és fotósnak, akit HIMTOX néven ismernek, nem kihívás a Tejút vagy egy mennyei csillagkapu lencsevégre kapása. Éjszakánként Egyiptom és Tunézia homoktemgereit járja, hogy megtalálja azokat a helyeket, ahol a legcsodásabb képeket készítheti a tiszta, csillagos égboltról. Asztrofotográfiai mestermunkáit komoly külföldi kitüntetésekkel is elismerték már. Azt mondja: a fotózás eszköz neki az univerzum szépségének és az élet eleganciájának felfedezéséhez.

Az idén negyedik lett a Nemzetközi Föld és Ég Fotóversenyen (International Earth and Sky Photo Contest), a világ legtekintélyesebb csillagfotós megmérettetésén, amelyet az Egyesült Államok Nemzeti Optikai Csillagászati Obszervatóriuma és a Csillagászok Határok Nélkül közösen rendez meg évről évre.

Most hét fotót mutatunk be HIMTOX-tól az éjszakai sivatagról és a föléje boruló égboltról, Egyiptomból és Tunéziából. Úgy láthatjuk mindezt, ahogy csak az oázisok lakói, a beduinok vagy a berberek láthatják. Meg azok, akik vendégként a csillagos égbolt alatt töltik velük a tábortűz körül a kristálytiszta sivatagi éjszakát.

Dzserba szigete, Tunézia.

szahara3

 

Csillagkapu Wadi el Rayanban, Egyiptomban.

szahara4

Fayoum oázis, Egyiptom.

szahara6

Fehér Oázis, Egyiptom.

szahara5

 

Fayoum oázis, Egyiptom.

szahara7

 

Fayoum oázis, Egyiptom.

szahara1

Végül a díjnyertes fotó, a Kis felfedező.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez