Kína a leghatározottabban elítéli a szíriai mészárlásokat!

Kína, Peking –  Erről beszélt sajtóértekezleten a külügyminisztérium szóvivője. Liu Vej- min elmondta: “Kínát mélységesen megrázta a polgári áldozatok nagy száma. Leghatározottabban elítéljük a polgári lakosság kegyetlen lemészárlását, különösen, hogy nők és gyerekek is voltak közöttük.”

 

 Kína eddig tartózkodott Szíria bírálatától mondván, hogy nem kell beavatkozni az ország belügyeibe. Peking többször megvétózta Oroszországgal együtt az ENSZ BT határozat tervezetét, mely elítélte Szíriát a mészárlásokért.

 

A houlai mészárlás több mint 100 halálos áldozatot követelt és világszerte mindenütt elítélték. Az ENSZ BT is hasonló határozatot hozott .Az Egyesült Államok állítólag most arra akarja rávenni Kínát és Oroszországot, hogy beszéljék rá Asszad elnököt: mondjon le, és távozzon békével! Úgy, mint Ben Ali Tunéziában. Ellenkező esetben ugyanis Kadhafi sorsa várhat rá …
Szíriában az ellenzék Asszad elnök biztonsági szolgálatát vádolja a vérengzéssel, a kormány viszont azt állítja, hogy az al Kaida beszivárgott terroristáit terheli a felelősség. Szíriát az alavita kisebbség kormányozza már több mint negyven éve, őket képviseli Asszad elnök. A lakosság többsége viszont szunnita muzulmán, ők állnak a legélesebben szemben a rendszerrel. A CIA is megerősítette, hogy az al Kaida fegyveresei részt vesznek a harcokban Asszad elnök ellen, ám szerepük távolról sem olyan jelentős, mint ahogy azt a szíriai kormány szeretné elhitetni a világgal.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez