Saját harcosát feszítette keresztre az ISIS

Egymás után jelennek meg a felvételek a közösségi médiában azokról a kegyetlenkedésekről, amelyeket az általa elfoglalt szíriai és iraki területeken követ el a sarián alapuló kalifátus létrehozásáért harcoló Iraki és Levantei Iszlám Állam. Az ISIS ezúttal saját emberét végezte ki: azt mondja, korrupcióért.

Kivégezte és keresztre feszítette tegnap egyik emberét Szíriában az ISIS – állítják dzsihádista weboldalak és megfigyelők. A fotókon egy szakállas férfi véres fejű holtteste látható, egy táblával. Ezen az áll, hogy “Bűnös: Abu Adnan al-Anadali. Ítélet: kivégzés és három napos keresztrefeszítés. Ok: pénz kikényszerítése emberektől egy ellenőrző pontnál a sofőrök hitehagyásának vádjával.” – adja hírül a francia hírügynökség, az AFP. A táblán az aláírás: “A hívők hercege”. Ez vélhetően Abu Bakr al-Bagdadit, az ISIS vezetőjét takarja.

A keresztrefeszítés előtt a férfit háromszor fejbe lőtték Aleppo tartomány északi részén, Bab településen – közölte egy szíriai emberi jogi szervezet, a Syrian Observatory for Human Rights. A szíriai felkelőcsoportok és az al Kaida Al Nuszra Frontja is elítélik az ISIS-t rémtetteiért. Nem ez az első ilyen eset: a nyár elején több embert is keresztre feszítettek, azzal a váddal, hogy azok segítették a szíriai kormányerőket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez