Hamasz-ellenes nyalókákkal szórták meg Ciszjordániát

Nyalóka légitámadás érte Nabluszt és Ramallahot  a ramadán első napján. A feladók az izraeliek voltak, az üzenet pedig az Izraelben terrorszervezetként nyilvántartott Hamasz ellen szólt.

Feliratos nyalókák potyogtak az égből vasárnap két ciszjordániai nagyvárosban – adta hírül a Na’an palesztin hírügynökség. Az édesség szára zászlószerű volt, a következő felirattal: “Ramadan Karim, Áldott ramadánt… itt egy kis édesség, miután a Hamasz megkeserítette az életet Ciszjordániában”.

Helyiek azt mondták az újságíróknak: pszichológiai hadviselésnek tekintik a dolgot. De nem ez volt az első ajándék az elmúlt napokban. Nabluszban egy csütörtöki akcióban izraeli katonák gyufásdobozokat szórtak szét az utcákon. Azokon az állt: “Vigyázzatok! A Hamasz lángra lobbantja Ciszjordániát.”

gyufa

Az elmúlt hetekben megnőtt az izraeli katonai jelenlét a Jordán folyó nyugati partján. A három eltűnt tizenéves utáni hajszában az al Arabiya adatai szerint hét palesztin civil halt meg, a sebesültek száma eléri a 130-at és 1350 rajtaütésben csaknem 600 embert vettek őrizetbe. Izrael a Hamaszt vádolja azzal, hogy elrabolta a fiúkat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez