Bíróság előtt az Aranyháromszög ura Kínában

Kína, Peking – Naw Kam bevallotta a kínai bíróság előtt, hogy ő és emberei öltek meg 13 kínai matrózt egy teherhajón a Mekong folyón. A banditavezért Burmában fogták el, de kiadták Kínának. Ott több hónapos börtön után ” vallomást tett”.Az Aranyháromszög a csempészek paradicsoma volt évtizedeken keresztül …

  Kína javaslatára a Mekong körüli országok: Burma/ mai nevén Mianmar/, Laosz, Thaiföld közös rendőri akciót szerveztek a csempészet és a banditizmus felszámolására. Naw Kam bandavezér a kábítószerkereskedelem királya volt, de vádolják ezenkívül embercsempészettel, emberrablással, gyilkossággal, rablással és zsarolással is. Az ítéletet később hozza meg a bíróság Kunming városában, Kínában.
  Az Aranyháromszög még az ötvenes években alakult ki, amikor Csang Kaj sek tábornok serege elveszítette a polgárháborút és a csapatok egy része ide vonult vissza a senki által sem ellenőrzött határvidékre. Fő megélhetési forrásuk a kábítószerkereskedelem volt, a vietnami háború idején szinte teljesen monopolizálták a piacot. Időközben az Aranyháromszög lehanyatlott és helyét a nemzetközi kábítószerkereskedelemben Afganisztán vette át.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez