Visszahívnak több ezer Toyota Cruisert Kínában, mert a biztonsági öv nem elég biztonságos

Kína, Japán – A világ legnagyobb autógyára idén már másodszor kényszerül arra, hogy a világ legnagyobb autós piacán visszahívja járműveit műszaki problémák miatt. Korábban a Toyota Lexus-szal voltak gondok. Hasonló problémákkal néz szembe a Volkswagen.

A pekingi közszolgálati televízió bemutatta, hogy a sebességváltó egy Volkswagen típusnál nem jól működik, ezért felszólította a kínai hatóságokat, hogy kényszerítsék felülvizsgálatra a német autógyárat. Mind a Volkswagen, mind a Toyota sok gyárat üzemeltet Kínában. A Volkswagen vezérigazgatója nemrég jelentette be, hogy a német autógyár hét új üzemet épít Kínában.

 A világ legnépesebb országában tavaly 93 millió fölé emelkedett a magántulajdonú gépkocsik száma, ez 18%-os növekedést jelent. A fizetőképes kereslet továbbra is óriási, ám környezetvédelmi okból több nagyvárosban korlátozzák az új autók eladását. Így például Pekingben, Sanghajban vagy Kantonban csak rendszám lottó eredményeképp lehet új autóhoz jutni, mert a kínai nagyvárosok mind kevésbé tudnak megbirkózni a gyorsan növekvő autóforgalommal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez