Folytatódik a “keleti nyitás”: együttműködés Indonéziával

Magyarország, Budapest – A magyar kormány a keleti nyitás politikája jegyében erősíteni szeretné kapcsolatait a térségében egyre jelentősebb szereplővé váló Indonéziával.

    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében ismerteti: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön hivatalában fogadta Djoko Kirmanto indonéz közműügyi minisztert.
    A találkozót a március eleji indonéz elnöki látogatás nyomán tartották meg. A látogatás központi témája a vízügyi együttműködés, ezért az indonéz miniszter programjában több vízügyi létesítmény meglátogatása is szerepel. 
    A magyar kormány a keleti nyitás politikája jegyében erősíteni szeretné kapcsolatait Indonéziával. A kormány elkötelezettségét jól mutatja, hogy az indonéz fél számára 50 millió dollár keretösszegű, mobil víztisztítók szállítására szóló kötött segélyhitelkeretet biztosít. Ez a magyar kivitel növelésének fontos eszköze. A kormány arra számít, hogy a jövőben más infrastrukturális területeken is lesz lehetőség a hazai, főként kis- és középvállalatok részvételére indonéz projektekben – írja a tárca közleményében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez