Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok nyílnak Ázsiában (videóval)


Magyarország, Budapest – Több ázsiai országban nyitja meg kapuit a közeljövőben egy-egy Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC, Hungarian Trade and Cultural Centre). Balogh Sándor, a Magyar Ázsia Társaság (ASHU, Asian-Hungarian Union) alelnöke elmondta, hogy az egy hónapja Marokkóban, két hete pedig Ghánában átadott „Magyar Házak” mellett Ázsia felé is szeretnének nyitni, így 2013-ban Bakuban és Hanoiban is terjeszkedni fognak. 

 

  Az utóbbi évek gazdasági válsága hívta fel mind a vállalkozók, mind pedig a kormány tagjainak figyelmét arra, hogy Európán kívül is vannak még földrészek, amelyek sokkal jobban fejlődnek, sokkal jobban lehet ott üzletet kötni, így érdemes lenne ezeket a piacokat újra meghódítani. Ehhez próbálunk egy kicsit hozzájárulni mi is ezekkel a Magyar Házakkal, hogy a külkereskedelemből kiesett vállalkozók egy hazai környezetből, inkubátorból kiindulva hódíthassák meg az idegen piacokat – mondta Balogh Sándor.

{youtube}Idq-hiFnpmY{/youtube}

  Marokkóban van a legrégebbre visszanyúló és legszélesebb körű gazdasági kapcsolatrendszerünk, így adott volt, hogy Rabatban nyitjuk az első HTCC-t. Természetesen nem csak Afrikáról beszélünk, mivel azonban az afrikai kapcsolatrendszerünk erősebb, mint más földrészekkel, ezért ott indultunk el. De tárgyalunk Hanoiban és Bakuban, valamint még Bogotában és Limában is. Amit már most látunk, hogy június végére 3 új egységgel fog bővülni a HTCC-k hálózata, 2014 végére pedig reményeink szerint már egy 15 egységből álló rendszer öleli körül a Földet – nyilatkozta az ASHU alelnöke, aki hozzátette: a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok fő üzenete az, hogy egy picike Magyarországot építsenek ezeken a világrészeken, piacokon, a centrumok a magyar kultúra, művészet és tudás fellegvárai is lehetnek

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez