Samsung-NBA-Jay-Z

Jay-Z új albumát három nappal korábban hallgathatja meg a Samsung Galaxy mobiltelefonok 1 millió tulajdonosa! Ezt az NBA döntőjének san-antonioi mérkőzése kapcsán jelentette be a Samsung – hogy nagyobb legyen a figyelem és a felhajtás.

Mi az üzlet ebben? Miért fizetett a Samsung ezért 5 millió dollárt Jay-Z- nek? A mobil tulajdonosok nyilvánvalóan jól járnak: Jay-Z ma nagyon nagy menő a pop piacon Amerikában, és aki kíváncsi rá, már július 4-én, az amerikai függetlenség napján meghallgathatja a Magna Carta Holy Grail című albumot. A közönséges földi halandók, akik nem Samsung Galaxy mobillal rendelkeznek, ezt csak három nappal később tehetik meg! Hogy profitál ebből a dél-koreai óriás? Közvetlenül sehogy! Akkor mégis miért az 5 millió dolláros befektetés? Jelenleg egy átlagos amerikai fiatal kétévente cserélgeti a mobil telefonját. Az okostelefonok piacán a Samsung késhegyig menő harcot folytat az Apple-el. A dél-koreai cég főnökei abban bíznak, hogy az amerikai fiatalok az új mobil kiválasztása során visszaemlékeznek majd: hoppá, nem a Samsung Galaxy-n kaptuk Jay Z-t korábban és ingyen?
Bejön-e a Samsung számítása? Ki tudja! De ma már kellenek az ilyen kampányötletek a mobil piacon folyó elkeseredett harcban – állapítja meg a Wall Street Journal, amely beszámol arról, hogy a Samsung 5 millió dollárt perkált le Jay-Z- nek…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez