Liechtensteini konzulátus Hongkongban

Az európai adóparadicsom kelet felé nyit, miután az Európai Unió és az USA mind elszántabban küzd az adócsalás ellen. A múlt héten Szingapúrban nyitott konzulátust Liechtenstein.

Az LGT 250 embert alkalmaz Hongkongban – hangsúlyozta a konzulátus megnyitásán Aurelia Frick, Liechtenstein külügyminisztere. Az LGT tulajdonosa nem más, mint az uralkodó család. 2008-ban kínos vizsgálat folyt, mert a bankot azzal gyanúsították Németországban, hogy lehetőséget ad az adócsalásra német polgárok ezreinek. A bank egy munkatársa információkat csempészett ki és ennek alapján a német adóhatóság kellemetlen következtetésekre jutott saját polgárainak adózási szokásait illetve Őfelsége bankjának korrektségét illetően. Azóta Liechtenstein ígéretet tett az Európai Uniónak a korrekt számlavezetést illetően. A szigorítások ellenére Liechtenstein adóparadicsom jellege fennmaradt: tavaly 13,2 milliárd svájci frank külföldi pénz áramlott be a miniállam bankjaiba. Az év végén 184 milliárd svájci frank értékű külföldi vagyont kezeltek Liechtensteinben!
“Eddig nem voltak képviseleteink Ázsiában, most ezen változtatni szeretnénk!”- jelentette ki Liechtenstein külügyminisztere Hongkongban. Az adóelkerülés Ázsiában sem ismeretlen jelenség és Liechtenstein erre kiváló alkalmat szolgáltat Hongkong és Szingapúr polgárain túl mindenkinek, aki e két nagy pénzügyi központban jelentős vagyonnal rendelkezik…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez