Hőguta Japánban- 12 halott

Legkevesebb 12 halálos áldozata van az egy hete tartó kánikulának a távol-keleti szigetországban. Az áldozatok többsége nyugdíjas, aki nem kapcsolta be a légkondicionálót.

35 fokos hőség tombol napközben Japánban, de nem ez okozza az igazi gondot, hanem az, hogy éjszakára sem enyhül a meleg: 27-30 fok között van a hőmérséklet! Ehhez a japánok szervezete nincsen hozzászokva: naponta több ezer embert kell kórházba szállítani hőguta miatt. Sok idős embert már holtan találnak a házában  vagy a ház előtti kiskertben ahova kimenekült a forróság elől. Olykor a parkok padjain lelnek egy hőgutában elhunyt áldozatot. Ezért most önkéntesek keresik fel a 65 év feletti polgárokat, hogy megnézzék: működik-e és ha igen akkor jól be van-e állítva a légkondicionáló, és isznak-e elég folyadékot az öregek?
A fukusimai katasztrófa következtében leállították a nukleáris erőműveket, így sok területen áramhiány van. Ezért az árak emelkednek, a nyugdíjasok pedig spórolni akarnak, és inkább nem kapcsolják be a légkondicionálót pedig ez életmentő lehet.
A meteorológiai előrejelzések szerint az egész nyár ilyen forró  lesz Japánban. Ezért társadalmi kampányt hirdettek a hőség ellen, hiszen már eddig is legkevesebb 12 ember halt meg a kánikula miatt Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez