“Az orvosok szexuális igényeit is kielégítettem az eladások érdekében”

Erről nyilatkozott egy 35 éves “egészségügyi asszisztens”, aki a GlaxoSmithKline szolgálatában állt Kínában. A rendőrség újabb 18 embert tartóztatott le az 500 millió dolláros korrupciós ügyben.

Csengcsou városában történtek a letartóztatások, ketten nyilatkoztak is a közszolgálati médiának. Egy bizonyos Li azt mondta, hogy “pénzt adtak az orvosoknak azért, hogy minél többet írjanak fel a GlaxoSmithKline gyógyszerei közül”. A 35 éves Vang asszony még több részletet árult el: “sok rendezvényt szerveztünk, és a résztvevő orvosok pénzt kaptak, ha eljöttek. De néha akkor is kaptak pénzt, ha nem is volt rendezvény. Nekem az volt a fő feladatom, hogy rábeszéljem az orvosokat: írjanak fel minél több GlaxoSmithKline gyógyszert a pácienseknek. Ezért nemcsak pénzt adtam, de az orvosok szexuális igényeit is kielégítettem. A GlaxoSmithKline főnökei mindenről nemcsak, hogy tudtak, de ők sürgették a nagyobb eladási aktivitást. A cég terve ugyanis az volt, hogy két év alatt 30%-al növeli az eladásait a kínai piacon”- mondta Vang asszony, aki “egészségügyi asszisztensként” szolgált a brit gyógyszer multinál és jelenleg előzetesben csücsül.
Minderről semmit sem tudtunk- hangsúlyozta Sir Andrew Witty, a GlaxoSmithKline elnöke Londonban. A cég júniusban zárt le egy belső vizsgálatot, mely szerint semmilyen komoly probléma nem merült fel a GlaxoSmithKline kínai leányvállalatánál. Ezt követően a GlaxoSmithKline négy kínai vezetőjét korrupció miatt letartóztatták, és a brit pénzügyi igazgatót megkérték: a vizsgálat végéig ne hagyja el Kína területét. Sir Andrew Witty közölte: új főnököt neveztek ki a kínai leányvállalat élére. A GlaxoSmithKline kínai “leányát” 500 millió dolláros korrupcióval gyanúsítják a Mennyei Birodalomban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez