Egyre több az áldozat Pakisztánban

Gwadar kikötőjétől nem messze új sziget emelkedett ki az Indiai óceánból. A 7,7  -es erősségű földrengés, ami ezt a ritka geológiai jelenséget is okozta több száz embert ölt meg Pakisztánban. 

 Tovább emelkedett a pakisztáni földrengés áldozatainak száma, mivel a mentőegységek sok holttestre bukkantak az összedőlt házak romjai alatt.
A heves, 7,8-as erősségű földrengés – amely leginkább az Iránnal szomszédos Beludzsisztán tartományt sújtotta – a szerda reggeli hivatalos közlések szerint több mint 200 emberéletet követelt, a sérültek száma meghaladja a 370-et, és több száz ház összeomlott.
A legnehezebb helyzetben lévő körzet, Avaran egy illetékese arról is beszámolt, hogy már az áldozatok eltemetését is megkezdték.
A keddi katasztrófa gyéren lakott, hegyvidéki területen történt, ahol nincsenek ipari létesítmények.
Az amerikai geofizikai intézet (USGS) adatai szerint a földrengés epicentruma Dalbandin településtől 145 kilométerrel délkeletre volt, félúton India és Irán között, fészke pedig mintegy 15 kilométer mélyen. Az erős földmozgást Dél-Ázsia szerte érezni lehetett, hatására a szomszédos India fővárosában, Újdelhiben is megremegtek az épületek, az Arab-tenger partvidékénél pedig egy kis sziget kiemelkedett a tengerből.
Az érintett területeken helikopterek bevonásával zajlik a mentés, amelyben több száz katona is részt vesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez