Hyppolit a lakáj Kínában

Lakájképző nyílik Kína egyik legszegényebb tartományának, Szecsuannak a fővárosában. Az International Butler Academy a kínai újgazdagok igényeit elégíti ki.

 “Minden nap egy új milliomos születik Kínában így hát nagy szükség van arra, hogy valaki megmondja: hogyan használják fel kulturáltan a pénzüket!”- nyilatkozta az International Butler Academy elnöke Csengtuban. A kínai nagyvárosban nyolchetes kurzusokat tartanak majd háromszor egy évben.
Miben különböznek majd a kínai Hyppolitok a brit mintától? Mindenekelőtt abban, hogy tudnak kínaiul! Nemrég egy kínai cég 15 lakájt rendelt Európából, a hollandiai központból. A helyszínen derültek ki a kommunikációs problémák: a kifogástalan modorú lakájok nem értették, hogy mit akarnak a nagy pénztárcájú, de nem épp kifogástalan modorú újgazdagok Kínában. Azt viszont egyből észrevették, hogy a meghívó kínai újgazdagok teljesen semmibe veszik őket: sohasem mondták azt, hogy “thank you”! Abból indultak ki: ” én fizetek, a lakáj meg ugrál!” Sok más országban is így van ez- fejtegette az International Butler Academy elnöke-, de kevés helyen veszik ennyire semmibe azokat, akik kiszolgálják őket! Az újgazdagok figyelnek az ételre és az italra, de arra nem nagyon, hogy milyen a kiszolgálás. Akkor mégis minek a lakáj? Európában egyre csökken a kereslet. A második világháború előtt még kb. 30 ezren voltak a nyugati világban, ma már csak mintegy 10 ezren. Az International Butler Academy Hollandia déli részén van egy kastélyban. Most Csengtuban kívánnak új életet kezdeni. De vajon megfizetik-e Hyppolitot a lakájt a kommunista Kínában? ” Nem értem a kínai gazdagokat! Méregdrága csillárokat vesznek, és közben rémesen alulfizetik azokat, akik kiszolgálják őket! Talán ez változni fog, ha elindul a lakáj képzés Kínában is”- nyilatkozta az International Butler Academy elnöke Csengtuban, ahonnan hamarosan százszámra kerülnek ki a kínai Hyppolitok, hogy szolgálják és neveljék az újgazdagokat Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez