Óriás darázs öl Kínában- a halottak száma eddig 41

Hat milliméter hosszú a fullánkja az óriás darázsnak, és szúrása igen mérgező: leáll a vese és a máj! Senhszi tartományban eddig 1675 embert kellett kórházban kezelni emiatt, közülük 41-en meghaltak.


13 dializisen vagyok túl!- számolt be egy parasztember, akit a mezőn ért a darazsak támadása. Még mindíg látszanak a csípések nyomai, bár a támadás óta már több mint két hónap telt el. “Csoda, hogy életben vagyok!” Egy másik korábban teljesen egészséges parasztember nem járt ilyen jól. A darazsak támadása után azonnal kórházba vitték, de az orvosok széttárták a karjukat: olyan sok méreg került a szerencsétlen szervezetébe, hogy leállt a mája és a veséje. Nem tudott vizelni sem! Kit támadnak meg és miért az óriási darazsak? Senki nem tudja egészen pontosan, de azt már kiderítették: az óriási darazsakat vonzák a világos színek, az emberi verejték illata, az alkohol és az édességek!

Jelenleg Ankang város és környéke a leginkább veszélyeztetett vidék, de a kínai hatóságok aggódnak: Senhszi tartomány kedvelt turista célpont! Fővárosa, Hszian régebben a császári dinasztia központja volt. Közelében van a híres agyaghadsereg! Mi lesz, ha a darazsak arra veszik útjukat? Igen gyorsan repülnek : egy nap alatt akár nyolcvan kilométert is megtehetnek! Pánik egyelőre nincs, inkább csendes beletörődés: “Isten nem igazságos hozzánk!”- mondta a helyszínen a brit The Guardian tudósítójának a kormányzó kommunista párt egyik funkcionáriusa.

asian-giant-hornet-image

131003013346-china-hornets-2-story-top

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez