Rakéta miatt nem repülhetnek amerikai gépek Tel Avivba. Európai járatokat is töröltek

Az Egyesült Államok légiközlekedési igazgatósága megtiltotta az amerikai légitársaságoknak, hogy Tel Avivba repüljenek, vagy onnét felszálljanak. A tilalom 24 órára szól.  Az ok: a Ben Gurion reptértől másfél kilométerre csapódott ma be egy rakéta – jelentette a Reuters. Időközben európai légitársaságok is csatlakoztak.

Az amerikai tiltás értelemszerűen csak az amerikai légitársaságokat érinti: a Delta, az Amercan Airlines és a US Airways már be is jelentette, hogy leállította tel avivi járatait. Az amerikai illetékesek 24 órán belül döntenek arról, hogy az intézkedés érvényben marad-e, vagy feloldják.

Az amerikaiakhoz hamarosan európai légitársaságok is csatlakoztak, köztük a KLM, az Air France, a Lufthansa, illetve a German Wings, az Austrian Airlines és a Swiss. A Lufthansa 36 órán át biztosan nem repül Tel Avivba. Az izraeli közlekedési minisztérium az intézkedések visszavonását sürgeti, mondván: biztonságos és jól őrzött a Ben Gurion. 

A Hamasz már több mint 10 napja közölte, hogy támadni fogja Izrael legnagyobb repterét. Felhívta a külföldi légitársaságokat, hogy állítsák le járataikat, de máig nem jutott el Gázából kilőtt rakéta a Ben Gurion közvetlen közelébe.   

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez