A Diort dicsőítik a kínai döntéshozók

18,9 milliárd dolláros a luxuscikkek piaca Kínában- Christian Dior a felét mondhatja a magáénak! Bernard Arnault cége az első között fedezte fel a kínai piacot. 

A kínai álom és a kínai nők Dior álma nem mindig kapcsolódott könnyen egymáshoz. Csiang Csing asszony uralma idején üldözték azokat a nőket, akik “burzsoá illatszereket” használtak. Mint például az akkori államfő, Liu Saocsi neje. Ami a Nagy Kulturális Forradalom idején bűn volt, az ma már erény, Kína First Ladyje is Diort használ.

A francia divatcég a pekingi Nemzeti Múzeumban akarta tavaly megrendezni nagy kínai kiállítását. Pontosan ott, ahol Hszi Csinping, Kína új első embere meghirdette a Nagy Kínai Álmot. A döntéshozók úgy érezték tavaly, hogy a kettő együtt nem megy: a Dior kiállítást lebontották és hazaküldték.
Azonban az idén, Sanghajban a Modern Művészetek Múzeumában nagy sikert aratott. A hölgyek, akik a divatban Kínában is diktálnak, rá szavaznak. Akkor pedig mit tehetnek a döntéshozó férfiak: örömmel veszik a Dior bemutatkozását Pekingben, ahol a First Lady is kiváncsi rá, hogy mit találtak ki Párizsban, a Rue de Montaigne-en.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez