Futurisztikus autók Tokióban

A japán autógyáraknak soha nem ment olyan jól, mint most – ezt az üzenetet szeretné közvetíteni a Toyota, a Honda, a Mitsubishi és a többi japán gyártó a hazai vásárlóknak a tokiói autószalonon, amely szombaton nyílt meg a nagyközönség előtt. 

Az autókiállításon látható a világon először a Honda nyitott tetejű kis sportkocsija, a Roadster S660, amelyet 2015-ben dobnak piacra. A tokiói gyár emellett azt tervezi, hogy 2014-ben újabb hibrid hajtású modellekkel jelentkezik. Ma már nem elég, ha egy autó gyors és stílusos, környezetbarátnak is kell lennie – mondta Ito Takanobu, a Honda elnöke.

A Toyota egyebek között egy új sportkocsit, az FT-86 jelű tanulmánymodellt tárja a nagyközönség elé, és Tokióban mutatják be a hidrogénhajtású, üzemanyagcellás FCV-t. Az üzemanyagcellás autókban a rendszer a betöltött hidrogénből elektromos áramot termel.

A Nissan egy háromüléses, futurisztikus tanulmányautóval, a háromszögletű BladeGliderrel igyekszik elkápráztatni a tokiói autókiállítás közönségét. A konszern ugyanakkor elismerte, valószínűleg nem sikerül teljesíteni azt a célt, hogy 2016-ig 1,5 millió elektromos autót adjanak el szerte a világon, ehhez még további legalább két évre lesz szükség. A jokohamai gyártó egy másik sportkocsival is előrukkol Tokióban, az új, 600 lóerős GT-R Nismóval.

A Mitsubishi a tokiói seregszemlén mutatja be az újgenerációs hibrid Outlander terepjárót, és közölte: 2020-ban az általa gyártott autókból minden ötödik legalább részben elektromos meghajtású lesz.

hondas660

toyota ft-86 concept 01

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez