Megnézhatik a turisták, hol lakik a japán császár

Az udvar ígérete szerint 2014 májusában és októberében hétvégenként több százan nyerhetnek bebocsátást a palotába, amelyet a nagyközönség ez idáig csak kívülről csodálhatott meg.

A japán császári palota korábban nem látogatható részei nyílnak meg jövőre Akihito császár 80. születésnapja alkalmából az udvar hétfői tájékoztatása szerint. Az udvar ígérete szerint 2014 májusában és októberében hétvégenként több százan nyerhetnek bebocsátást a palotába, amelyet a nagyközönség ez idáig csak kívülről csodálhatott meg.

A feltáruló helyiségek közt lesz egy ebédlő, ahol a látogatóba érkező méltóságokat szokták asztalhoz ültetni, és az az épület, ahonnan a császári család tagjai minden év január 2-án integetnek az alattvalóknak. Az udvar emellett a leghivatalosabb ceremóniáknak, úgy mint a koronázási szertartásnak otthont adó helyiséget is megnyitja a látogatók előtt.

A szerencsés résztvevőket sorsolás útján választják ki. A különleges hétvégi palotatúrák május 24-én kezdődnek, és naponta három – nagyjából 50 fős – csoportot fognak indítani. Akihito császár idén december 23-án ünnepli 80. születésnapját.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez