6 milliárdért vett Picassót egy kínai milliárdos

Ez a kép a művész legjobb korszakában készült. Ezért szívesen fizettünk ki ennyit érte. Az USA és Európa gazdasága gyengén muzsikál, ezt a helyzetet használjuk ki – mondta a Dalian Wanda Group művészeti vezetője, aki megvette 28 millió dollárért (több, mint 6 milliárd forint) a képet a Christie’s aukcióján New Yorkban.

A Dalian Wanda Group tulajdonosa nem más mint Kína leggazdagabb embere. Vang Csienlin 22 milliárd dolláros vagyon tulajdonosa, és ezzel tavaly az első helyen végzett a leggazdagabb kínaiak listáján. Mivel foglalkozik a Dalien Wang? Ingatlanüzletekkel, de vannak befektetései a szórakoztatóiparban is.

Claude és Paloma – ez Picasso képének címe. A művész két gyermekét ábrázolja, a nagyobbik három, a kisebbik egy éves. 8 millió dollárról indult a licit New Yorkban, végül 28,16 millió dollárért szerezte meg Picasso híres festményét Kína leggazdagabb embere. A képet meg kívánja tartani a gyűjteményében, mert Vang Csienlin azzal számol, hogy a jövőben az értéke növekedni fog, így a 28 millió dollár nem volt sok egyetlen Picasso képért New Yorkban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez