Sznob gazdagok Szingapúrban

Apu, miért kell nekem ezek között a szutykos szegények között utaznom?- kérdezte a fiú, mikor a Porschét beadták a szingapúri szervizbe. A bölcs apa a Facebook-on számolt be az esetről: Végre megvan a Porsche, és szegény fiam is lemoshatta magáról a szegények bűzét, melyet a metrón szedett fel.

A családi esemény erős indulatokat váltott ki. Dögölj meg! Takarodj haza ahonnan jöttél! Hogy fordulnál fel a Porscheddal együtt!- ilyen üzenetek áradtak a Facebookon a brit milliomos címére, aki nem is titkolja, hogy gazdag és lenézi a szegényeket.

Miután az egész család halálos fenyegetést kapott, a gőgös milliomos (akinek neje Szingapúr egykori szépség királynője) érezte, hogy fele sem tréfa, és ünnepélyesen bocsánatot kért. Közölte a publikummal, hogy neje szingapúri lakos, és így a fia is az. Ő maga pedig boldog, hogy itt élhet és dolgozhat! Most pedig mindent megtesz majd azért, hogy lemossa a gyalázatot.

Nem ő az első gazdag külföldi, aki Szingapúrban él, és kivívta a helyiek gyűlöletét. Egy másik bevándorló milliomos a taxi szolgáltatást bírálta a Facebookon. Rögtön megindult a gyűlölet kampány: miért nem mész haza, ha otthon jobb a taxi? Mások azt javasolták a taxi sofőröknek, hogy bojkottálják az illetőt. A közösségi oldalra egy kép is felkerült ezzel a felirattal: íme itt van ő, akit a taxisok sosem akarnak az autójukban látni!

Szingapúr viszonylag sokáig volt brit gyarmat – egészen 1965-ig-, mert a kikötőnek stratégiai fontosságot tulajdonítottak Londonban. A faji megkülönböztetés teljesen általános volt, annak ellenére, hogy fehérbőrű brit polgára alig volt Szingapúrnak. Aztán Li Kuanjü irányítása alatt megindult a gazdasági csoda, amely mára Szingapúrt Ázsia egyik leggazdagabb országává tette. A gazdagok és szegények közötti különbség azonban inkább nőtt az utóbbi években. A helyiek pedig különösen nem szeretik, ha erre egy brit bevándorló milliomos emlékezteti őket a Porsche kormánya mellől Szingapúrban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez