Leminősítették a Sonyt

A bóvli kategóriába vágta a Moody’s a japán elektronikai óriás, a Sony hitelbesorolását, miután a társaság az okostelefonok és tabletek piacán továbbra is szenved – írja a Bloomberg. A Sony a Fitch-nél is a befektetésre ajánlott kategória alatt van.

 Egy szinttel a befektetésre ajánlott kategória alá vágta a Moody’s a Sony hitelbesorolását, melyhez stabil kilátást rendelt. A társaság hasonlóan a bóvli kategóriában van a másik nagy hitelminősítőnél, a Fitch-nél is.

A Sony elsősorban amiatt szenved, hogy a vásárlók a televíziók és a személyi számítógépek helyett az okostelefonokra és egyéb mobil eszközökre váltottak, ahol viszont elsősorban az Apple és a Samsung termékei hódítanak. A Sony persze igyekszik megfordítani a negatív trendet és próbál egyre inkább a mobiltelefonokra és a szórakozásra koncentrálni.

A PC piac 2013-ban a legrosszabb évet zárta, a szállítások 10%-kal estek vissza. A Sony ennek következtében októberben visszavágta a Vaio típusú számítógépek esetében az éves bevételi előrejelzését.

A tavalyi harmadik negyedévben a Sony részesedése a globális televízió eladásokból 7,5%-ot tett ki, szemben a korábbi negyedévi 8,1%-os részaránnyal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez