Lányok árcédulával – riport a prostitúcióról a kínai köztévében

Dongguan városának bűnös negyedét, ahol virágzik a prostitúció, 6000 rendőr rohanta meg: 67 embert letartóztattak, 12 nyilvánosházat becsuktak, két, helyi rendőrtisztet pedig felfüggesztettek.

Az állami televízió rejtett kamerákkal vett részt a rendőri akcióban, hogy megmutassa, ilyen riportra is képes. A felvételeken a lányok lenge öltözetben, a nyakukban árcédulával masíroznak a színpadon és a letartóztatás után szégyenkezve vallják be, abból élnek, hogy eladják magukat. Ugyanakkor kevesen hiszik, hogy a látványos rendőri akció és a köztévé riportja megszűnne a prostitúció.
Vajon miért csak a kiszolgáltatott prostituáltakkal foglalkoznak? Miért nem vizsgálják, hogy kik húznak hasznot belőlük? Kik a kuncsaftok? A kínai Twitteren ezeket a kérdéseket feszegetik az internetezők, akiket egyáltalán nem lepett meg, hogy a déli Dongguan a prostitúció fővárosa Kínában. Ez olyannyira nem szenzáció, hogy már tavaly megkérdezték a polgármestertől, nem zavarja-e őt ez. „Ugyan már!” – válaszolta mosolyogva a polgármester – „nem kell ezt eltúlozni! Minden gyorsan fejlődő városban van prostitúció és szerencsejáték! Hát nálunk is van. És aztán?”
Egy felmérés szerint 10 millióan élnek prostitúcióból az országban, ahol sok szexuális szolgáltatást a vállalati költségszámláról fizetnek ki. Ezeket az ügyeket persze nemigen firtatja a rendőrség, mert könnyen kiderülhet, hogy fontos elvtárs is érintett az ügyben. Sanghaj polgármesterének például 13 második felesége volt, miközben nyugodtan üldögélt a Kínát kormányzó kommunista párt majd’ mindenható politikai bizottságában. Miután belebukott egy korrupciós ügybe, írták meg róla: üzletemberek fizették a 13 második feleség számláit, akik persze vártak is ezért cserébe valamit a befolyásos polgármestertől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez