Szobatársát megmérgező egyetemistát ítéltek halálra

A sanghaji bíróság ítéletében szándékosan elkövetett emberölés vádjával találta bűnösnek az idén 28 éves Lin Szen-haót.

 Halálra ítélte a szobatársát tavaly megmérgező orvostanhallgatót kedden a sanghaji bíróság, elutasítva annak védekezését, miszerint tette egy “félresikerült áprilisi tréfa” volt.

A sanghaji bíróság ítéletében szándékosan elkövetett emberölés vádjával találta bűnösnek az idén 28 éves Lin Szen-haót. A kelet-kínai Sanghaj egyik legjobb felsőoktatási intézményének, a Futan Egyetemnek az egykori orvostanhallgatója “különös kegyetlenséggel, rosszindulatból követte el tettét, azzal jelentős kárt okozva a kínai társadalomnak” – áll a bírósági dokumentumban.

Az eset szálai tavaly tavaszra nyúlnak vissza, március utolsó napján Lin a kollégiumi szobájában található víztárolóba a leggyakrabban állatkísérleteknél használt N-nitrozodimetilamint fecskendezett. A májat mérgező szert Lin az egyetemi laboratóriumból lopta, s állítása szerint csak kis mennyiséget kevert a vízbe.

A fiatalember Huang nevű szobatársa másnap reggel – miután ivott a vízből – hasfájásra és rosszullétre panaszkodott. Kórházba szállítása után kómába esett, két héttel később pedig májelégtelenségben elhunyt.

A szobatársak közt köztudomásúlag komoly versengés folyt, viszonyuk kiélezett, konfliktusokkal telin alakult. A bíróság nem fogadta el Lin mindvégig fenntartott védekezését, miszerint csupán áprilisi tréfának szánta tettét. Az orvostanhallgató ismerte a mérget, s tisztában volt annak hatásával – ítélkezett a bíróság.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez