Képregényt tiltottak be Allah miatt Malajziában

Ultraman király- a népszerű japán képregény figura- a gyerekek fantáziájában összekeveredhet Allah-hal, és ez rombolná a közmorált- közölte a belügyminisztérium, amely betiltotta a képregényt Malajziában.

 

 

Ultraman az egész világon népszerű a gyerekek körében, Malajziában is jelentős olvasó tábora van. Ezzel indokolta a tilalmat a belügy. A könyvkiadó nincs kétségbeesve: közölte, hogy a sorozatnak csak egyetlenegy darabját érinti a tilalom, Ultraman kalandjait a jövőben is figyelhetik a gyerekek Malajziában.

Csak Ultraman király okoz gondot a hatóságoknak a 30 milliós országban, ahol a lakosság mintegy kétharmada muzulmán. Nemrég a bíróság úgy döntött: Allah nevét csakis a muzulmánok használhatják, más vallások nem. Ennek furcsa következményei vannak: a Biblia nem terjeszthető maláj nyelven, mert abban Isten=Allah. Más muzulmán országokban nem viszik ennyire túlzásba a vallási ügybuzgalmat. A szomszédos Indonéziában, amely Földünk legnépesebb muzulmán állama, nyugodtan lehet terjeszteni olyan keresztény irodalmat, amely az Isten kifejezést Allahra fordítja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez