Lábmosó a vonaton

Japán nagy sebességű vonatát, a Shinkansent, annak érdekében, hogy az utasok az út alatt megnyugtassák fáradt lábaikat, lábfürdőkkel ellátott kocsival szerelik fel.

 

 

 A JR East indítja be a szolgáltatást a júliustól a „Shinkansen” egyik kocsiján, mely két 2,4 méter hosszú, ablakra néző kád.

A fürdés maga elég ritualizált és igen drága tevékenység Japánban, s a fürdők pedig az utazóknak inkább pihenésül szolgálnak, nem pedig, hogy lábukat tisztítsák.

A Toreiyu nevű kocsi -mely elnevezés az angol “vonat -train”, a francia “Soleil” és a “yu”, a japán meleg víz szavak összetétele – fel lesz szerelve egy bárpulttal, tatamival, valamint cseresznye fából készült alacsony asztalkákkal.

“Igyekszünk olyan szolgáltatásokat kínálni, amelyek egyre inkább a kellemes utazás célját szolgálják” -mondta a JR East szóvivője Ryosuke Akaya.

A vonat 148 km-es utat fog futni, Fukushima és Shinjo város között, Yamagata prefektúrában főleg hétvégén. Ez része annak a kampánynak, amely a promótálja az idegenforgalmi fejlesztést Yamagatában, mely ismert tenyésztési/termesztési területe a rizsnek, marhának, a cseresznyének és a körtének.

A Shinkansen egyébként japán gyorsvonata, mely vonatok sebessége a hagyományos vasúti kocsiknál 443 km/h, a mágnesvasút vasúti kocsijainál pedig 580 km/h.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez