Kínai nyelvű könyvekkel bővül az Országos Idegennyelvű Könyvtár kínálata

Mintegy háromszáz darab kínai nyelvű és Kínával kapcsolatos dokumentumból, köztük nyelv- és szakkönyvekből nyílt különgyűjtemény szerdán az Országos Idegennyelvű Könyvtárban Budapesten.

A kínai különgyűjtemény 200 darab nyelvkönyvet, valamint 100 darab a kultúra, a művészet és a társadalmi élet különböző területeivel foglalkozó szakkönyvet tartalmaz. A Kínai sarkot Hsziao Csien, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és Hammerstein Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős helyettes államtitkára adta át – közölte az Emmi szerdán az MTI-vel.
A Kínai Népköztársaság Oktatási Minisztériumának Hanban nevű intézménye tavaly áprilisban kereste meg az Országos Idegennyelvű Könyvtárat, hogy támogatásukkal különgyűjteményt létesítsenek a kínai nyelv tanulásának segítésére, Kína kultúrájának megismertetésére és népszerűsítésére – fogalmazott Hammerstein Judit a közlemény szerint.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta: az ajánlat a gyűjteménybe kerülő dokumentumok mellett tartalmazta a Kínai sarok kialakításával és működtetésével kapcsolatos kiadások fedezetét is.
Magyarországon nyilvános könyvtárban eddig nem volt hozzáférhető jelentős kínai gyűjtemény. A Kínai sarok révén mostantól az érdeklődők hozzájuthatnak a legfrissebb nyelvkönyvekhez, szépirodalmi művekhez, valamint szakkönyvekhez – olvasható a közleményben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez