“Európai” cég lesz a japán Hitachi

Tokióból költözik a Hitachi vasútfejlesztési központ a brit fővárosba, ahol nemrég elnyert egy 1,2 milliárd font értékű üzletet. A világ egyik legnagyobb vasúti cége ezentúl Londonból akarja ellátni az egész globális piacot.

 

 

270 vasúti kocsit állít majd elő a Hitachi új gyára Nagy-Britanniában, ahol a japán cégre bízták a korszerű vasúti közlekedést. A kölcsönösen előnyös üzlet azt jelenti, hogy a japán technológiával készülnek a korszerű vasúti kocsik.

A brit pénzügyminiszter ujjong. “Egész életemben arról olvasok az újságban, hogy brit földről menekül a modern ipar. Most pedig hozzánk érkezik a világ egyik legmodernebb cége, amely nálunk teremt munkahelyeket.”

Persze ehhez az is kellett, hogy a brit kormány 1,2 milliárd fontos megrendelést adjon a Hitachinak, arról nem is beszélve, hogy Japánban ma már magasabbak a munkabérek, mint Nagy-Britanniában. Ezenkívül Japán cégei, mint a Hitachi be akarnak kerülni az Európai Unióba, hiszen ezek után a japán Hitachi immár “európai” vállalat lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez