Magyar egyetemisták kaptak ösztöndíjat a Huaweitől

Ötödik generációs távközlési technológia elsajátítására visz kínai tanulmányútra magyar egyetemi hallgatókat a Huawei – tájékoztatta szerdán az MTI-t a Huawei Technologies Hungary.

Bin Jun-szong (Bin Yun Song), a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Hsziao Csian (Xiao Qian), a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, valamint Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között adta át 15 felsőoktatási hallgatónak a “Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat.
A kínai távközlési vállalat magyarországi vezetője bejelentette, hogy a szakemberképzéshez nyújtott eddigi támogatást az idén kibővítik, és a meglévő programon túl 10 távközléssel kapcsolatos egyetemi tanulmányokat folytató hallgatót kínai tanulmányútra hívnak meg.
A Huawei 2011-ben két felsőoktatási intézménnyel együttműködve alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket.
A “Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz.
A kínai tanulmányút várhatóan idén júliusban lesz, összértéke 14 millió forint.
A cég továbbra is működteti a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi, valamint a Budapesti Corvunis Egyetemekkel közös “A Holnap Innovatív Vezetője” ösztöndíját, ám a tanulmányútra nem csupán ezekről az egyetemekről, hanem az ország valamennyi felsőoktatási intézményéből várják a távközlés iránt érdeklődő hallgatókat és doktoranduszokat – áll a Huawei közleményében.
A Huawei Technologies Hungary 2005-től működik Magyarországon budapesti központtal. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát Huawei-termékekkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon az európai régiót kiszolgáló logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).
A 150 országban 150 ezer alkalmazottat foglalkoztató Huawei Technologies Co. kínai mobil távközlési konszern 2013-ben 39,5 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert, amelynek 11 százalékát kutatás-fejlesztésre fordította.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez