Anime és Manga a vonaton

Aki volt már Japánban az tudja, hogy a városokban rengeteg hirdetés grafikája használ manga figurákat. Ezzel találkozunk az utcán, a kivetítőkön, a vonaton, gyakorlatilag mindenhol. Ezt a mércét most magasabbra tették, azonban a dolognak komoly apropója van.

 

 

 

 

 Anime karakterekkel díszítették ki a kiótói Karasuma vonal vonatait Japánban. A „kiállítás” a Kiotói Nemzetközi Manga és Anime Vásár (KYOMAF) kampányának része.

A hat kocsiból két kocsiban találkozhatnak az utasok az animék szereplőivel utazás közben, az Inari Kon Kon, a The Eccentric Family, a Kyousogiga és a Hakuoki animékből. Mindegyik anime története a történelmi Japán fővárosban játszódik.

A vonat külsején életnagyságú karakterek láthatók, belül pedig az ablakokon, a kapaszkodókon, az ajtókon és egyéb alkatrészeken is megtaláljuk őket.

A KYOMAF vonat ötlete, mely március 3-án indult, a Nemzetközi Manga és Anime Vásár és a kiotói városi önkormányzat közös projektje volt, közösen szervezték a kampányt.

A vásár 2012-ben indult, hogy ezzel támogassák a mangához és animéhez kapcsolódó üzleteket Kansai régióban, miközben ösztönzik a vállalkozások szorosabb kapcsolatainak kialakítását a tokiói területű és a régióban működő vállalkozások között.

A vásár szervezőinek az is a célja, hogy segítse a helyi fiatal művészeket saját szakmai karrierjük beindításában, illetve hogy kimozdítsák otthonukból a manga és anime rajongókat szerte a régióban.

A második KYOMAF tavaly szeptemberben volt. Akkor mintegy 31.800 látogató figyelmét keltette fel, mintegy 55 vállalat és szervezet állította fel standját.

A fent említett vonat május végéig fog ilyen formában közlekedni.

További információkért látogasson el a KYOMAF hivatalos honlapjára. (http://www.kyomaf.jp/en/index.html)

Az anime és manga rajongás Magyarországon is tetten érhető. Legközelebb hasonló rendezvény április 26-27-én lesz a Hungexpon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez