Csillagvizsgáló a 65. emeleten

Hanoi után Ho Si Minh városban, az egykori Szaigonban is egész városnegyedet épít a dél-koreai Lotte, amely japán cégeket előzött meg. Ho Sí Minh városban 1,9 milliárd dollár a tervezett költség.

 

 

 

 

Vietnám azt szeretné, ha Ho Sí Minh város éppoly nagy szerepet játszana Délkelet-Ázsiában, mint Sanghaj Kínában és az egész régióban. Rendeltek egy egész modern korszerű városrészt a dél-koreai cégtől. Lesz itt minden: felhőkarcolók, ahol az üzleti ügyeket lehet intézni és luxusszállodák, ahol a megfáradt üzletemberek megfeledkezhetnek gondjaikról, csinos helyi prostituáltak társaságában. Az ár nem csekély 2000 milliárd dél-koreai won, vagyis 1,9 milliárd amerikai dollár.

Öko városnegyedet terveznek, vagyis olyat, amely elkerüli a kínai városok hibáit. A szinte kibírhatatlan környezetszennyezést, a szmogot, az állandó zajt és a gyakori áramszüneteket.

A minta már majdnem kész Hanoiban. Vietnám fővárosában már áll az a 65 emeletes felhőkarcoló, melynek tetején csillagvizsgáló működik majd. A Lotte referencia építkezésnek szánja mindkét vietnami projektet. Az egész régió ugyanis fellendülőben van. A jövő tigrisei Délkelet-Ázsiában vannak. A következő évtizedben Indonézia és a Fülöp-szigetek rendelkezik a legjobb növekedési esélyekkel.

Mindkét államban hatalmas problémákkal küszködnek a városok. Djakarta például negyven százalékban a tengervíz színe alatt fekszik, Manilát szinte állandóan pusztítják a nagy hurrikánok. A dél-koreai Lotte arra készül, hogy Vietnam után erre lépjen tovább, hiszen Szöulban is úgy látják: a jövő Délkelet-Ázsiáé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez