Egyél amennyi beléd fér

Japánban sok étterem kínál all you can eat, vagy all you can drink szolgáltatásokat, vagyis amikor annyi sushit, husit, édességet ehetünk, vagy annyi sakét ihatunk, amennyi belénk fér, egy bizonyos ideig. Arról azonban eddig nem hallattunk, hogy van kifejezetten all you can eat kisbolt is.

 

 

 

 

 A közelgő Niko Niko Cho Kaigi 3 esemény felhívása már fut a japán videomegosztó honlapon, a Niko Niko Dougán. Április 26-án és 27-én lesz a rendezvény, ahol az egyik legnagyobb japán kisboltlánc, a Family Mart kínál egy 10 perces all you can eat szolgáltatást. Szó szerint bármit és bármennyit meg lehet enni a felkínált ételek, italok közül az üzlet standjánál, beleértve a bentókat, rizsgolyókat, szendvicseket, kenyeret, édességeket, rágcsálnivalókat, sült csirkét, italokat, szószokat és fűszereket stb.

Ezenkívül a 250 jen értékű jegy megváráslásával kap egy kódot, s ha 250 jennél többet költ a botban, akkor a kóddal egy speciális ajándékokhoz is hozzá juthat.

A Family Mart Japánban egy szinte mindenhol megtalálható üzletlánc, mely talán a kis közértekhez hasonlítható, kínálatuk azonban sokkal több mindenre terjed ki. Gyakorlatilag a hirtelen hozta szükség kielégítésére a közelben mindig van egy Family Mart, vagy ha az nem, akkor Seven-Eleven, vagy Lawson. Rendkívül praktikusak, termékeik minősége pedig kielégítő, nem beszélve a kiszolgálásról és az egyszerű fizetési rendszerről.

Kis érdekesség még, hogy Japánban nem csak az ilyen akciók jellemzők. Nem tapasztaltam sosem, csak hallottam, hogy egyes üzletekben olykor hasonló időhöz kötött akciókat tartanak. A legnagyszerűbb ezek közül, mikor teljesen váratlanul előzetes bejelentés nélkül hangosbemondóban közlik: „Kedves vásárlóink! A következő 5 percben minden termékünk 200 jen” (kb. 400 Ft.). Képzeljék el mi történik ez után.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez