Sokkal látványosabb lesz a kínai Disneyland

Az eredetileg tervezettnél csaknem 20 százalékkal magasabb összeget fektet a sanghaji Disneylandbe a Disney és kínai partnere a kínai gazdaság és a fizetőképes középosztály, a turizmus és az utazások “lenyűgöző” növekedésére tekintettel – jelentette be a két cég a kelet-kínai metropoliszban.

A jelenleg is építés alatt álló, várhatóan 2015 végén kapuit megnyitó sanghaji Disneylandbe az eredetileg tervezettnél 800 millió dollárral többet, összesen 5,5 milliárd dollárt fektetnek be tulajdonosai. A 47 százalékot birtokló amerikai Disney és az 57 százalékos részével többségi tulajdonos állami Shanghai Shendi Csoport a pluszösszeget az attrakciók számának és a befogadóképességnek a növelésére használja majd, egyelőre az alapterület bővítése nélkül.

A kapacitásnövelést azért határozták el, mert az újabb becslések szerint az eredetileg tervezettnél 30 százalékkal magasabb lehet az élménypark látogatottsága. A friss statisztikák szerint 330 millió fizetőképes ember él az élménypark háromórás autóútnyi sugarában, s 2022-ig évi 18 százalékkal fog növekedni a felső középosztály létszáma a térségben.

A szárazföldi Kína területének legelső Disneylandje csaknem ezer hektáron, Sanghaj keleti részén, Putung városrészben kap majd helyet. Köré egy 1 730 hektáros turistaövezetet terveznek, az odajutást segítendő pedig külön metróvonal épül, amelynek egyes megállóit Disney-figurák díszítik majd. A témapark a Magic Kingdom mesevilágát kapta központi motívumaként, alapvetően ugyanakkor a kínai kultúrát és ízlésvilágot, a kelet-ázsiai országban kedvelt mesefigurákat, motívumokat és karaktereket veszi majd alapul.

Az amerikai média- és szórakoztatóipari óriáscégnek a tokiói és hongkongi mellett ez lesz a harmadik élményparkja Ázsiában. Európában egy, az Egyesült Államok területén két Disneyland működik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez