MH370 – Megvannak a roncsok?

Ez az MH370? Egy amerikai pilóta úgy gondolja, megtalálta az eltűnt utasszállító roncsait, több ezer műholdas felvétel megvizsgálása után.

 

 

 

 

 Michael Hoebel (60) órákon át fáradozott, hogy elérhetővé tegye a felvételeket a nyilvánosság számára a TomNod.com-on.

A tonawandai sport pilóta elmondta: megdöbbentő, hogy felfedezték a két hónappal ezelőtt eltűnt gépet úgy, hogy egy darabban a víz alatt nyugszik Malajzia északkeleti partjainál. A kép a baleset után napokkal készült.

Elmondta, hogy a Boeing képét összehasonítva a műholdfelvételekkel, tökéletesen kivehető volt a gép alakja.

„Nagyon meghökkentem, mert nem tudtam elhinni, hogy ezt találtam”- mondta egy hírcsatornának.

Rámutatott a képre a számítógépen, hogy elmagyarázza: miért azt hitte, hogy az az eltűnt utasszállító?

“A világosabb felület az, ahol a szárny találkozik a törzzsel.”

Mikor a riporter Ed Drantch kétségbe vonta a feltételezést és az árnyékra azt mondta, az csupán egy cápa, Hoebel így válaszolt: “Akkor ez egy 64 méteres cápa.”

A TomNod oldala lehetővé teszi a nyilvánosság számára, hogy végignézze a több millió műholdas képek, hogy bárki vizsgálhassa a balesetet.

Azt is lehetővé teszi, hogy felhasználók elmondják, kinek mi a véleménye az ügyről. Eddig senki nem értett egyet Hoebellel.

„Senki más nem vélte felfedezni a roncsokat azon a területen.”- mondják.

Azt mondja, azért kezdte keresni a gépet, mert szerette volna támogatni a vizsgálatot, hogy segítse a családokat, akik elvesztették szeretteiket.

Hozzátette, hogy felvette a kapcsolatot az NTSB-el és az FBI-al, hogy megmutassa, amit talált, de eddig még nem kapott választ.

Ezen a hétvégén az ausztrál miniszterelnök Tony Abbott elmondta: a keresésre tett erőfeszítéseket a gép kapcsán már csökkentették, mert “nagyon valószínűtlen”, hogy nyomra lelnek az óceán felszínén.

A keresés új szakaszba lép, ahol a figyelem az óceán fenekére összpontosul, annak ellenére, hogy nem a fekete doboz hangjait hallják az óceán mélyén, mint azt korábban gondolták.

Abbott elmondta, hogy a repülőgép, amely már 239 emberrel a fedélzetén 52 napja eltűnt, már biztosan elsüllyedt.

Malajzia miniszterelnöke Najib Razak azt is elismerte, hogy a nyomozók nem tettek jelentős előrelépéseket március 8. óta.

“Ez minden, amit a mai napig tudunk.”- mondta Najib a Wall Street Journal-nak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez