Markológépes támadás Jeruzsálemben

Munkagépével életveszélyesen megsebesített egy járókelőt Jeruzsálem belvárosában egy férfi, majd egy személyautóra támadt, és később felborított egy üres autóbuszt. Már nem először fordult elő ilyen eset a városban. 

Mohammed Naif Jabis nevű palesztin férfi fogta magát és Jeruzsálemben egy építkezés területéről ellopott egy markológépet. Ezután elindult vele és megsebesített egy járókelőt a belvárosában, majd egy személyautóra támadt. A huszonéves, súlyosan sebesült gyalogos és egy másik sebesült  a kórházba szállítás közben életüket vesztették.

Ezután a sofőr nekirontott egy üres autóbusznak, amely az ortodox zsidó negyed szélén állt. A biztonsági kamerák felvették, amint a markológép belekap a busz oldalába, majd felborítja azt. Ennél az incidensnél a buszsofőr sérült meg. Végül egy rendőr lelőtte a támadót. Yossi Farienti,a kiérkező rendőr számolt be a tombolásról: “Elütött egy izraeli állampolgárt, majd ötven méteren át hajtott az úton és végül neki ment egy busznak. Terroristának tekintettem, ezért azonnal lelőttem.” A palesztin férfi korántsem volt ismeretlen a hatóságok előtt, már letartóztatták őt azelőtt is.

Ez nem az első eset Jeruzsálemben: 2008 júliusában kétszer is ámokfutást rendeztek munkagépekkel palesztinok. Akkor három embert öltek meg, mindkettőjükkel végeztek a hatóságok. 

Az esetről készült felvétel:

{youtube}r8WSeGBxcSE{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez