Női díszszázad debütált Kínában

“Jobbak, mint a férfiak, mert az ő csizmájuk sarka öt centiméteres.”- állapította meg a díszszázad parancsnoka. A szoknya csaknem térdig ér. A díszszázadban a lányok a szárazföldi hadsereg, a flotta és a légierő egyenruháját viselték éppúgy, mint férfi társaik.

 

 

 

 

Türkmenisztán elnökének tiszteletére debütált a női díszszázad Pekingben. A szebbik nem már nagyon régen jelen van a kínai hadseregben, de eddig a díszszázadban nem képviseltette magát. A nők többnyire a művészcsoportokban, illetve a sajtóosztályon szolgáltak, illetve szolgálnak. A leghíresebb közülük a First Lady, Peng Lijüan asszony kétcsillagos tábornokként vonult nyugdíjba. Ő volt a hadsereg sztár énekesnője és ebben a minőségben éveken keresztül ő kívánt boldog újévet az 1,4 milliárd kínainak a Tavaszünnep alkalmából.

Kis számban a nők a fegyveres alakulatoknál is szolgálnak. Vannak például harci pilóták. Egyikük űrhajós lett és már járt is az űrben. Most, hogy a díszszázad női része éppoly remekül kivágta a díszlépést, mint a férfiak, a hadsereg szóvivője büszkén megjegyezte: a kínai népi felszabadító hadsereg végképp belépett a XXI-ik századba.

Türkmenisztán elnöke is élvezte a női díszszázad pompás vonulását. A türkmén államfő mindjárt át is adta a díszszázad parancsnokának kínaira fordított könyvét, melynek címe a Boldogság madara.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez