Álomkúra Kínában

Mao elnök szülőföldjén Hunan tartományban nem tudnak elaludni az emberek, pedig állítólag szakszerű alvással küzdhetnek a legjobban a nagy stressz ellen. A fehér ruhába bújt páciensek egy alvásszakértő irányításával ellazulnak Csangsa városában, hogy felkészüljenek a nagy műveletre, a szakszerű alvásra.

 

 

 

 

Százak járnak alvásrelaxációs tanfolyamra Hunan tartomány fővárosában. Miről álmodik a kínai polgár egy ilyen tanfolyamon? Semmiről.

Az alvásszakértő abszolút ürességet ígér és garantál. A korszerű guru arra buzdítja a buddhista boncnak beöltözött társaságot, hogy ülve alva – gondos felkészülés után- feledjék a világ zaját és bosszúságait. Lehet-e így kollektív módon megszabadulni a stressztől intenzív alváskúra során? A végtelenül zajos, piszkos és büdös kínai nagyvárosokban ezek az intézmények a csend templomai. Itt az emberek úgy érezhetik, hogy nem kell maximálisan koncentrálniuk. Fontos, hogy ne álmodjanak. A teljes üresség buddhista erény és Mao elnök szülőföldjén újra felfedezik ezt.

A hihetetlenül dinamikus kínai társadalomban nagy boldogság, ha egy percig nem cseng a mobiltelefon. A kínai nagyvárosokban olyan tömegben mobiltelefonálnak az emberek, hogy az érzékenyebb fülű emberek már ebbe belebetegszenek. Mindezt elkerülik az alváskúra résztvevői, akik stresszmentes életről álmodnának, már ha szabad lenne álmodni.

A cél a teljes üresség, amelyre a kapitalizmust rohamtempóban építő kommunista Kínában oly sokan vágynak, legalább egy órás intenzív alváskúra keretében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez