Öngyilkosság a hamvasztás ellen

Hat idős ember vetett véget az életének Ancsing városában, ahol június elseje után elhamvasztják a halottakat, a helyi vezetők rendeletére. Addig még lehetséges a koporsós temetés a hatmilliós kínai városban.

 

 

 

 

Rendőrök járják körbe a házakat és összetörik a koporsókat, melyeket az idős emberek előre megvásároltak maguknak. Egy 91 éves néni ezt látva felakasztotta magát. Öt másik idős ember is inkább véget vetett az életének, nehogy elhamvasszák. Kínában évezredes tradíció a koporsós temetés. Az idős emberek megtakarított pénzükből koporsót vesznek és sokan abban is alszanak. A díszes koporsó az idős ember büszkesége. A hamvasztást külföldi import divatnak tartják annak ellenére, hogy Mao elnök már 1956-ban felhívta a figyelmet ennek fontosságára.

Nem véletlenül. Kínában a nagyvárosokban különösen nagy a népsűrűség, ezért a nagy területet elfoglaló temetők zavarják a városfejlesztést. Honan tartományban 2012-ben 400 ezer sírt semmisítettek meg, a helyi vezetés rendeletére. Óriási volt a felháborodás az egész országban, ezért a helyi káderek utólag bocsánatot kértek. A temetőket már megsemmisítették, a helyükön lehetett építkezni.

A hatmilliós Ancsing városában is valószínűleg ugyanerről van szó. A városban mindössze 10% a hamvasztás aránya, az önkormányzat elhatározta, hogy ezt 80%-ra emeli. Néhány túlbuzgó káder már 100%-ot akar elérni és elrendelte a koporsók megsemmisítését, ezért lett öngyilkos hat idős ember a kommunista Kínában, ahol a temetőkre is szükség van a városfejlesztéshez. A helyi vezetők pedig az ingatlanfejlesztés nagy nyertesei és ehhez képest hat idős ember öngyilkossága nem más, mint szerencsétlen véletlen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez